Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Περιφερειακές Εκλογές 2014 - Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και οι Συνδυασμοί για το Νότιο Αιγαίο

Περιφερειακές Εκλογές 2014 - Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και οι συνδυασμοί για το Νότιο Αιγαίο
Εκτός από τις Δημοτικές Εκλογές φέτος, ψηφίζουμε την ίδια ημέρα και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Εκλογές 2014). Τόσο οι Δημοτικές Εκλογές όσο και Περιφερειακές Εκλογές, ως πολίτες αυτού του τόπου, μας αφορούν άμεσα. Και στην Περιφέρεια οι συνδυασμοί που συμμετέχουν φέτος συμβαίνει είτε να έχουν την υποστήριξη ενός ή περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων είτε να δηλώνουν ανεξάρτητοι ως συνδυασμοί, δηλαδή δεν στηρίζονται επίσημα από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Ο αυτοχαρακτηρισμός συνδυασμών ώς "ανεξάρτητοι" τόσο στις Δημοτικές όσο και στις Περιφερειακές εκλογές φέτος, έχει πάντως προκαλέσει ποικίλα σχόλια, αφού ουσιαστικά πολιτικοί που για χρόνια άνηκαν ή ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους (όπως αυτούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) ή οι χώροι αυτοί κατά το παρελθόν τους στήριζαν, φέτος κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς το λεγόμενο "χρίσμα". Βέβαια οι συνδυασμοί αυτοί αντιτείνουν στα σχόλια αυτά ότι είναι επιλογή τους η ανεξαρτησία και ότι επιδιώκουν συναίνεση πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια.

Έτσι φέτος ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφια περιφερειάρχη την κα Λίλα Καφαντάρη στηρίζεται - όπως πάντα άλλωστε - από το ΚΚΕ. Ο συνδυασμός «Νησιωτική Ανατροπή» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Μπενέτο Σπύρου στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους Οικολόγους Πράσινους, την Κοινωνική Συμφωνία και την ΔΗΜΑΡ. Ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Σάββα Σπυρίδη στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή. Ο συνδυασμός «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο δηλώνει ανεξάρτητος. Ο συνδυασμός «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη δηλώνει ανεξάρτητος.

Παρακάτω τα ονόματα των Υποψήφιων Περιφερειαρχών και οι συνδυασμοί-παρατάξεις που διεκδικούν τη ψήφο μας :

Καφαντάρη Λίλα - «Λαϊκή Συσπείρωση»
* O συνδυασμός αυτός στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Μαχαιρίδης Γιάννης - «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»
* Ο συνδυασμός αυτός δηλώνει ανεξάρτητος

Μπενέτος Σπύρου - «Νησιωτική Ανατροπή»
* Ο συνδυασμός αυτός στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους Οικολόγους Πράσινους, την Κοινωνική Συμφωνία και την ΔΗΜΑΡ.

Σπυρίδης Σάββας - «Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο»
* Ο συνδυασμός αυτός στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή.

Χατζημάρκος Γιώργος - «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»
* Ο συνδυασμός αυτός δηλώνει ανεξάρτητος

Σε αυτές τις Περιφερειακές εκλογές απ όσο μπορούμε να γνωρίζουμε δεν συμμετέχει κάποιος συμπολίτης μας, από το χωριό μας, την Ψίνθο.

↪ Αναρτήθηκε: 16 Μαΐου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1641 φορές