Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Έτσι φαινόταν απο τη Ψίνθο η φωτιά στον Άγιο Σουλά

Ο καπνός απ τη φωτιά στον Άγιο Σουλά όπως φαινόταν απ τη Ψίνθο
Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πανέμορφο δάσος του Άγιου Σουλά το μεσημέρι της Τρίτης ( 28/08/2012 ) τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο το πρωί της Τετάρτης αφού τελικά οι άνεμοι άλλαξαν πορεία και εξασθένησαν σημαντικά. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύχτια μάχη με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν ξανά με το πρώτο φώς της ημέρας δίνοντας έτσι το τελειωτικό χτύπημα στη φωτιά.

Αν και τελικά γλύτωσε το δάσος των Πεταλούδων και το δάσος προς Αρχίπολη, το κακό έγινε στον Άγιο Σουλά όπου τελικά εκτιμάται πως εκεί κάηκαν περί τα 3 χιλιάδες στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Επίσης κάηκε το πάρκο των ελαφιών της περιοχής ενώ τα περισσότερα ελάφια τελικά γλύτωσαν αφού ελευθερώθηκαν έγκαιρα.

Η φωτιά σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές ήταν εμπρησμός και μάλιστα στον τόπο όπου εικάζεται ότι ξεκίνησε η φωτιά βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός που περισυνέλεξε η αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για συγκεκριμένο όχημα το οποίο μόλις εθεάθη ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και απομακρύνθηκε απο την περιοχή όπου οι πρώτες φλόγες άρχισαν το καταστροφικό τους έργο.

Στην κατάσβεση της φωτιά συμμετείχαν 4 αεροπλάνα τύπου Canadair και το ελικόπτερο που υπάρχει μόνιμα στη Ρόδο εξοπλισμένο με τον ειδικό κουβά κατάσβεσης. Τα Canadair που επιχειρούσαν όλο το απόγευμα της Τρίτης παρά τους ισχυρούς ανέμους, πετούσαν πάνω απο τη Ψίνθο ενώ πυκνός καπνός φαινόταν πάνω απο τα γύρω βουνά και στάχτη έπεφτε κατα διαστήματα στο χωριό.

↪ Αναρτήθηκε: 29 Αυγούστου 2012 :: Αναγνώστηκε: 2062 φορές