Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Δημοσιεύματα επαναφέρουν το θέμα της κατάργησης του Φ.Π.Α στα νησιά, διαψεύδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δηλώσεις Χατζημάρκου, Χρυσοβελώνη, Καμμένου.
Δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες επαναφέρουν το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τον Φ.Π.Α σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητο, μετά από τόσες δηλώσεις και δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών περί κόκκινων γραμμών, διαρροές να επαναφέρουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών, με πρόταση, για ακόμη μία φορά, της ελληνικής πλευράς. Ζητώ να γίνει άμεσα από την κυβέρνηση η σαφής, κατηγορηματική και χωρίς παρερμηνείες διάψευση των διαρροών αυτών».

Από την πλευρά της συγκυβέρνησης χτες η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές.
Με αφορμή, ωστόσο, ανυπόστατες διαρροές περί δήθεν πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι
».

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel επισήμανε ότι:

«..η συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και εμού προσωπικά, στη συμφωνία, αλλά και στην Κυβέρνηση, αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς ούτε τίποτα».

ενώ είπε κατά λέξη:

«Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι το βράδυ στις 12:30 μίλησα με τον Υπουργό Επικρατείας τον κ. Παππά, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες δίπλα από τον Πρωθυπουργό και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις, και αυτό τελικά αποτελεί θέση της ελληνικής Κυβέρνησης. Δηλαδή, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως».

Πηγή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Πηγή: Δήλωση της εκπρόσωπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με ανυπόστατες διαρροές για τον φπα στα νησιά, Συνέντευξη του πρόεδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου στην εκπομπή «κοινωνία ώρα mega» στους δημοσιογράφους Γ.Οικονομέα και Γ.Σαραντάκο

↪ Αναρτήθηκε: 22 Ιουνίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1147 φορές