Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

«Καλώς ήρθες φτώχεια...» στοιχεία για την φτώχεια στο Νότιο Αιγαίο από την ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου

Στοιχεία για την φτώχεια στο Νότιο Αιγαίο από την ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου
Η Περιφερειακή Στρατηγική για το Νότιο Αιγαίο εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2015.

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας, αλλά και των προτεραιοτήτων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Η υιοθέτηση «Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης» καθώς και η εξειδίκευσή της σε περιφερειακό επίπεδο με τις «Περιφερειακές Στρατηγικές Κοινωνικής Ένταξης» αποτελούν προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση των σχετικών δράσεων καταπολέμησης της φτώχειας που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για την περίοδο 2014-2020 και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το έγγραφο (.pdf) της παρουσίασης της εγκεκριμένης στρατηγικής, η υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την φτώχεια στο Νότιο Αιγαίο για το οικονομικό έτος 2012 (!), έχει ως εξής :

Στοιχεία - Περιφερειακή Στρατηγική για το Νότιο Αιγαίο - ΠΕΠ Ν.Α
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται αυτά ήταν τα στοιχεία μόνο το 2012: «τα υψηλότερα ποσοστά ακραίας φτώχειας (εισοδήματα έως 3.000€) καταγράφονται στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου και Πάρου, ενώ οι μεγαλύτερες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου, Καλύμνου, Πάρου και Νάξου. Από το 2012 εκτιμάται ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί έτι περαιτέρω !».

Στοιχεία - Περιφερειακή Στρατηγική για το Νότιο Αιγαίο - ΠΕΠ Ν.Α
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εγκεκριμένη στρατηγική (πλήρες κείμενο, .pdf). Παρατίθεται επίσης η συνοπτική παρουσίαση που έγινε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

• ΠΕΣΚΕ_εγκεκριμένη.pdf
• Παρουσίαση.pdf

«Καλώς ήρθες φτώχεια...» - Καληνύχτα Νότιο Αιγαίο, Ελλάδα, Ευρώπη.

Πηγή: ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου

↪ Αναρτήθηκε: 31 Ιουλίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1449 φορές