Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Επίκαιρη ερώτηση Κρεμαστινού για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών

Δ. Κρεμαστινός στη Βουλή για Κέντρα Μη Νομίμων Μεταναστών
Με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός έθιξε το θέμα της σχεδιαζόμενης λειτουργίας Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στη Ρόδο.

Ο κ. Κρεμαστινός ρώτησε να μάθει για το ποιές είναι οι επίσημες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Μη Νομίμων Μεταναστών στο Αιγαίο καθώς και για το κατα πόσο ενδείκνυται στους σχεδιασμούς να συμπεριλαμβάνονται παραμεθόριες περιοχές. Επίσης ζήτησε να μάθει αν το Υπουργείο έχει προβλέψει πιθανές αρνητικές συνέπειες στο τουριστικό συνάλλαγμα και γενικότερα στον τουρισμό απο την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Απαντώντας ο υπουργός κ. Δένδιας, είπε πως γνωρίζει πόσο μη δημοφιλείς είναι ο ίδιος απο αυτές του τις αποφάσεις στον κόσμο και ειδικά στις τοπικές κοινωνίες, όμως υποστήριξε πως το μεταναστευτικό ζήτημα είναι Εθνικό πρόβλημα και απειλεί την ύπαρξη μας ως κοινωνίας, ως κράτους και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Αυτή τη στιγμή λόγο της μεγάλης επιτυχίας του Ξένιου Δία στον Έβρο, αντιμετωπίζουμε μετακίνηση των μεταναστευτικών ροών, σε ποσοστό κατα πολύ μικρότερο απο εκείνο που αντιμετωπίζαμε στον Έβρο, λιγότερο του 30%, προς τα νησιά του Αιγαίου»

Με αυτή του φράση ο κ. Δένδιας επιχείρησε να δικαιολογήσει την ανάγκη δημιουργίας κέντρων τέτοιου τύπου στα νησιά του Αιγαίου.

«Στα νησιά του Αιγαίο πρέπει να υπάρξουν κέντρα πρώτης υποδοχής, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν..»

Τόνισε ότι ήδη βρίσκονται υπό αναβάθμιση τα υφιστάμενα κέντρα σε Χίο και Σάμο και ότι τέτοια κέντρα θα φτιαχτούν και στα υπόλοιπα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται αλλιώς !

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό δεν με καθιστά καθόλου δημοφιλή στο νησί της Ρόδου, αλλά εγώ δεν ήρθα εδώ για να ψέυδομαι, εάν με ρωτάται αν υπάρχει συγκεκριμένη επιλογή χώρου αυτή τη στιγμή, η απάντηση επίσης ειλικρινής είναι ότι δεν υπάρχει. Θα τελειώσουμε πρώτα με τη Σάμο και τη Χίο και μετά θα υπάρξει συζήτηση με τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο για το που θα πρέπει να εγκατασταθούν..»

Παίρνοντας και πάλι το λόγο ο κ. Κρεμαστινός, είπε στον κ. Δένδια ότι θα πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπόψιν του το θέμα του τουρισμού, τη βαριά βιομηχανία του τόπου μας και αν θα επηρεαστεί απο αυτές τις αποφάσεις. Επίσης ζήτησε να μάθει αν το υπουργείο έχει λάβει υπόψιν του ότι μετανάστες απο την Συρία πρόκειται να έρθουν και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και πως θα θελήσουν μετά να μείνουν στις περιοχές αυτές κάτι που ξεπερνά τα τοπικά όρια και είναι θέμα γενικότερο. Κλείνοντας ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε να μάθει γιατί δεν μπαίνουν στο σχεδιασμό νησιά που χρησιμοποιήθηκαν τα χρόνια της χούντας για να φιλοξενούν δημοκρατικούς συμπολίτες μας λόγο των φρονημάτων τους ;

Η απάντηση καθώς και όλη η συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί όπως μεταδόθηκε απο το κανάλι της Βουλής :


↪ Αναρτήθηκε: 01 Οκτωβρίου 2012 :: Αναγνώστηκε: 1669 φορές