Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Στο διάστημα μεταξύ 12 και 19 Οκτωβρίου θα γίνει ψεκασμός των ελαιόδεντρων στην Ψίνθο για την καταπολέμηση του δάκου

Ψεκασμοί δακοκτονίας - Από 12 - 19 Οκτωβρίου 2016 αναμένεται να ψεκαστούν τα ελαιόδεντρα στην Ψίνθο
Μεταξύ 12 και 19 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει ψεκασμός των ελαιόδεντρων στην Ψίνθο για την καταπολέμηση του δάκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η τελευταία φορά που έγινε ψεκασμός δακοκτονίας φέτος στην Ψίνθο ήταν τον μήνα Αύγουστο (6 - 13 Αυγούστου 2016).

Την περίοδο αυτή τυχαίνει να συλλέγονται και οι πράσινες ελιές από τα ελαιόδεντρα (τσακιστές ελιές | Δες video). Προσοχή οι ελιές που έχουν ψεκαστεί δεν πρέπει να καταναλωθούν ! Επίσης όσοι έχουν ζώα κοντά σε περιοχές όπου πρόκειται να γίνουν οι ψεκασμοί πρέπει να τα απομακρύνουν, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων. Τέλος οι βιοκαλλιεργητές ελιάς, για να αποφύγουν τoν ψεκασμό των ελαιοδέντρων τους θα πρέπει να επισημάνουν με κόκκινη ταινία, περιμετρικά τα ελαιοκτήματα τους, για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης :

« Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς στο νησί της Ρόδου στις παρακάτω Δημοτικές Κοινότητες:

ΔΚ Ιαλυσού, Αγ. Ισιδώρου, Απολλώνων, Δαματριάς, Διμυλιάς, Έμπωνας, Θεολόγου, Καλαβαρδών, Κοσκινού, Κρεμαστής, Κρητηνίας, Μαριτσών, Μονολίθου, Παραδεισίου, Παστίδας, Πλατανιών, Σαλάκου, Σιαννών, Σορωνής, Φανών, Ψίνθου

από τις 12 Οκτωβρίου 2016, και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου 2016.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματα τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, τηλ. 2241364912, 2241364926 και 2241364913.
»

Πηγή: ΠΝΑΙ - Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου

↪ Αναρτήθηκε: 12 Οκτωβρίου 2016 :: Αναγνώστηκε: 1583 φορές