Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Πρόβλημα με το νερό στην Ψίνθο - Σύγχυση μεταξύ των κατοίκων !

Πρόβλημα με το νερό στην Ψίνθο - Σύγχυση μεταξύ των κατοίκων !
Ενώ διανύουμε την τρίτη μέρα του καύσωνα με αφόρητη ζέστη, που πλήττει ολόκληρη την χώρα, μια αναπάντεχη εξέλιξη είχαμε απόψε στην Ψίνθο !

Ξαφνικά παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης του νερού το απόγευμα από τους κατοίκους. Αν και κανένας αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, λίγο αργότερα άρχισαν οι φήμες ότι σημειώθηκε βλάβη στην γεώτρηση του χωριού.

Το βράδυ όμως η Τοπική Κοινότητα Ψίνθου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνιστά στους κατοίκους να περιορίσουν την χρήση του νερού μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες τους αφού σημειώθηκε πτώση στην στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα !

Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή δημιούργησε σύγχυση μεταξύ των κατοίκων του χωριού καθώς ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η πτώση στην στάθμη του νερού οφείλεται σε πτώση του υδροφόρου ορίζοντα από φυσικά αίτια ή αυξημένη ζήτηση νερού αφού όπως είναι γνωστό η Ψίνθος τροφοδοτεί και άλλες περιοχές του νησιού με νερό ή αν η πτώση οφείλεται σε τυχόν εργασίες αποκατάστασης βλάβης η οποία έχει παρουσιαστεί.

Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη για το χωριό έρχεται εν μέσω καύσωνα με την αυριανή μέρα να αναμένεται να είναι η πιο ζεστή όλων και γιαυτό συνίσταται ψυχραιμία.

Στην πόλη της Ρόδου και σε άλλες περιοχές του νησιού φέτος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό την ίδια ώρα που η τροφοδότηση περιοχών με νερό από το φράγμα του Γαδουρά έχει «κολλήσει» και μαίνεται διαμάχη μεταξύ φορέων...

Θα πούμε το νερό, νεράκι και στην Ψίνθο, μια περιοχή που μέχρι όχι πολύ πίσω στο χρόνο ήταν διάσημη για τα νερά των φυσικών πηγών της (;) ας ελπίσουμε πως όχι. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός χρήσης του νερού καθώς και η δίκαιη κατανομή του, από την στιγμή που μια περιοχή δίνει νερό σε άλλες περιοχές θα έπρεπε να υπάρχει και μια μέριμνα για την περιοχή αυτή.

↪ Αναρτήθηκε: 01 Ιουλίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1609 φορές