Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Διέρρηξαν την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Παιανίας - Άδειασαν το φιλόπτωχο ταμείο
Διέρρηξαν την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Παιανίας - Άδειασαν το φιλόπτωχο ταμείο

Οι άγιες μέρες άφησαν ασυγκίνητους τους κακοποιούς, που δεν δίστασαν τα ξημερώματα να διαρρήξουν την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, στην Παιανία, και να αδειάσουν το φιλόπτωχο ταμείο.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ είναι του Γιώργου Γεραφέντη από την ΕΡΤ.

Ο Εφημέριος περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ τον τρόπο που οι δράστες μπήκαν στο Ναό και βεβήλωσαν τους ιερούς χώρους.

Το ρολόι έδειχνε λίγο μετά της πέντε και μισή τα ξημερώματα. Μπήκαν στην εκκλησία, και παρότι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός δεν πανικοβλήθηκαν. Προσπάθησαν με διαρρηκτικά εργαλεία να ανοίξουν το παγκάρι αλλά δεν κατάφεραν.

Κινήθηκαν στο σκοτάδι, και έφτασαν στο φιλόπτωχο ταμείο. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να το παραβιάσουν και να αφαιρέσουν τα χρήματα που προορίζονταν για άπορες και φτωχές οικογένειας της ενορίας.

Κλιμάκιο της Σήμανσης ερεύνησε τα σημεία που κινήθηκαν οι ιερόσυλοι αλλά δεν εντόπισε δακτυλικά αποτυπώματα. Τις κινήσεις τους έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας και το οπτικό υλικό ίσως βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες. Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που άγιες ημέρες ο Ναός γίνεται στόχος διαρρηκτών.


Πηγή:ΕΡΤ
Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 22 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !