Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Εγκαταλείπουν την Ταϊλάνδη χιλιάδες τουρίστες εξ αιτίας της ισχυρής καταιγίδας «Παμπούκ»
Εγκαταλείπουν την Ταϊλάνδη χιλιάδες τουρίστες εξ αιτίας της ισχυρής καταιγίδας «Παμπούκ»
Ο φόβος για τις συνέπειες της ισχυρής καταιγίδας «Παμπούκ» οδηγεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες  να εγκαταλείψουν  πολλά νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης, που απειλούνται. 

Η τροπική καταιγίδα  αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους και κύματα ύψους τουλάχιστον πέντε μέτρων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει  επίσημη εντολή εγκατάλειψης των νησιών, οι τουρίστες, οι οποίοι είναι πολλοί στην χώρα λόγω των εορτών, άρχισαν να απομακρύνονται από χθες Τετάρτη, ενώ η τροπική καταιγίδα σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα  πλήξει αύριο Παρασκευή το βράδυ τα νησιά Κο Σαμούι, Κο Πανγκάν και Κο Τάο.

Μέχρι σήμερα υπολογίζεται  ότι 30.000 ως 50.000 άνθρωποι έχουν φύγει μετά τις γιορτές της 31ης Δεκεμβρίου.

Στο Κο Σαμούι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν καταφύγια για αυτούς που θα αποφασίσουν να μην φύγουν.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν κύματα ύψους 5 έως 7 μέτρων κοντά στο επίκεντρο,  αλλά  δεν αναμένουν  την μετατροπής της «Παμπούκ» σε τυφώνα. Προβλέψεις  για τη διάρκεια της και για το πόσο έντονα θα είναι τελικά τα καιρικά φαινόμενα είναι δύσκολο να γίνουν.
Η Παμπούκ αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Θάλασσας Ανταμάν, όπως το Κράμπι και στις γειτονικές επαρχίες της Μαλαισίας Πατανί, Ναραθιουάτ και Γιάλα.Πηγή: ΑΠΕ, Afp, ΕΡΤΠρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 12 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !