Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
ΟΣΥΑΠΕ - Όχι στην αφαίρεση σύνταξης από τους νεο-εξερχόμενους συνταξιούχους
ΟΣΥΑΠΕ - Όχι στην αφαίρεση σύνταξης από τους νεο-εξερχόμενους συνταξιούχους

Την άμεση κατάργηση της σχετικής ρύθμισης του ν. 4554/2018 που προβλέπει την αφαίρεση σύνταξης από τους νέο-εξερχόμενους συνταξιούχους, απαιτεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Ο νόμος "Κατρούγκαλου", ο νόμος λαιμητόμος της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι περικοπές που έφερε και η καθίζηση των συντάξεων έχουν κι άλλες "ουρές"…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τη λογική των περικοπών και της συνεχούς μείωσης του λεγόμενου συνταξιοδοτικού κόστους, νομοθέτησε την αφαίρεση "σύνταξης" από τους νέο-εξερχόμενους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 1 "Έναρξη και λήξη του δικαιώματος σύνταξης από τον ΕΦΚΑ" του ν. 4554/2018 προβλέπεται ότι το δικαίωμα για σύνταξη αρχίζει από την πρώτη του επομένου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, μήνα. Συνεπώς και το δικαίωμα για την έναρξη καταβολής της σύνταξης αρχίζει από την πρώτη του επομένου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, μήνα.

Προκύπτουν δύο ζητήματα:

  1. Ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και λοιποί λειτουργοί εάν υποβάλουν τη δεύτερη αίτηση παραίτησης πριν τις 30 του μήνα χάνουν σύνταξη των ημερών, που υπολείπονται έως τις 30 του μήνα. Αν π.χ. υποβάλλει τη δεύτερη αίτηση στις 30/8 η σύνταξη θα ξεκινάει από 1/9, εάν όμως την υποβάλλει στις 15/8 τότε η σύνταξη θα ξεκινά από 1/9, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει σύνταξη 15 ημερών, κι αν την υποβάλει στις 1/9 θα χάσει τη σύνταξη ενός μηνός. Και βέβαια το ίδιο πρόβλημα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  2. Εάν νοείται ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ η ημερομηνία εισαγωγής στο πρωτόκολλο των συντάξεων του συνταξιοδοτικού φακέλου του υπαλλήλου από τη Δ/νση Προσωπικού της υπηρεσίας του και όχι η αίτηση παραίτησης του υπαλλήλου.

Και μπορεί η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να μην έχουν αποσαφηνίσει το δεύτερο ζήτημα, όμως το πρώτο ισχύει. Και το γεγονός ότι δεν έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους υπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους γενικότερα δείχνει και τις προθέσεις τους να τους πιάσουν στον ύπνο, για να υλοποιούν άλλη μια περικοπή στα μουλωχτά.

Και βέβαια το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ενημέρωση, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις π.χ. απόλυση λόγω νόσου, αποχώρηση στρατιωτικών (γίνεται με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης αποστράτευσης) κ.λπ., που δεν μπορεί να προγραμματιστεί λύση της υπαλληλικής σχέσης στις 30 του μήνα.

Μόνη λύση είναι η άμεση κατάργηση της ρύθμισης αυτής και αυτήν απαιτούμε».





πηγή 902.gr




Επιγραφές Periclis - Επιγραφές, Ψηφιακές Εκτυπώσεις, Τυπογραφικά, Κάρτες, Αφίσες, Φυλλάδια, Ημερολόγια, Πανό, Χαρακτική, Πινακίδες

Πηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 12 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !