Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη δήλωση Ερντογάν περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης
Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη δήλωση Ερντογάν περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης
Προβληματισμένη δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση για τις δηλώσεις τουΤαγίπ Ερντογάνπου ζήτησε επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΚΑΪ».

Ενδεικτική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου που για την συνέντευξη του Ταγιπ Ερντογάν ανέφερε ότι «εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψή του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες, όχι να υψωθούν τείχη. Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών. Οι αναφορές περί αναθεώρησής της δεν συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διπλωματικές πηγές της Αθήνας χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη του προέδρου της Τοιυρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φτάνει σήμερα στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Θράκη.Πηγή 902.grΠηγή : www.ertopen.com
→ Αναγνώστηκε 1 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ !