Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ανασκόπηση 2012 Psinthos.net

Ψίνθος Ανασκόπηση του 2012 με τη ματιά του Psinthos.net
Αποχαιρετώντας το 2012, το Psinthos.net κάνει ένα γρήγορο flash-back πίσω στη χρονιά που σε λίγες ώρες φεύγει για να υποδεχτούμε το νέο έτος 2013 !

Πολλά συνέβησαν μέσα στο 2012 στη Ψίνθο, στη Ρόδο και στην Ελλάδα. Άλλα ήταν ευχάριστα και άλλα δυσάρεστα. Για τον περισσότερο κόσμο ήταν μια δύσκολη χρονιά απο οικονομικής πλευράς αφού οι συνέπειες των Μνημονίων φαίνονται όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο.

Το Psinthos.net όμως το 2012 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη Ψίνθο και θέματα σχετικά με αυτή. Παρακάτω σας θυμίζουμε τα άρθρα και τις ειδήσεις έτσι όπως καταγράφηκαν μέσα απο τις σελίδες μας :

Νέα & Ειδήσεις

Έτσι φαινόταν απο τη Ψίνθο η φωτιά στον Άγιο Σουλά
«Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πανέμορφο δάσος του Άγιου Σουλά το μεσημέρι της Τρίτης ( 28/08/2012 ) τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο το πρωί της Τετάρτης αφού τελικά οι άνεμοι άλλαξαν πορεία και εξασθένησαν σημαντικά...»

Οι αλλεπάλληλες φωτιές στη Ψίνθο είδηση στα τοπικά ΜΜΕ
«Το ενδιαφέρον του τοπικού ροδιακού τύπου και των ΜΜΕ προκάλεσαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν γύρω απο τη Ψίνθο τις προηγούμενες ημέρες...»

Μίκα Ιατρίδη - Ερώτηση για κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών
«Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα της μετατροπής απενεργοποιημένων στρατοπέδων της Δωδεκανήσου σε κέντρα λαθρομεταναστών και το ενδεχόμενο..»

Στρατόπεδα μεταναστών σε Ρόδο και Λέσβο αρχές του 2013 ;
«Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της ΕΡΤ (ert.gr) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα σε Σάμο και Χίο δύο στρατόπεδα λαθρομεταναστών και στις αρχές 2013 σε Ρόδο και Μυτιλήνη αγνοώντας έτσι ουσιαστικά τη τοπική κοινωνία..»

Έκοψαν ιστορικό πλάτανο 150 ετών !
«Ο σεβασμός στη φύση είναι θέμα παιδείας. Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος το Χάρβαρντ για να καταλάβει οτι όταν λέμε παιδεία, εννοούμε σεβασμό στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, αυτό που μας περιβάλλει άρα και αυτοσεβασμό. Όταν μάλιστα πρόκειται για μεγάλα δέντρα πολλών ετών, όπως ο συγκεκριμένος πλάτανος που κόπηκε χτές (27/09/2012) στη Ψίνθο, είναι και θέμα σεβασμού της ιστορίας ενός τόπου και στη προκειμένη, της ιστορίας της Ψίνθου...»

Μάνος Κόνσολας στη Βουλή για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών
«O κ. Μάνος Κόνσολας βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Εγκατ/σεων Κράτησης Αλλοδαπών (ή αλλιώς Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών) εξέφρασε την...»

Επίκαιρη ερώτηση Κρεμαστινού για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών
«Με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός έθιξε το θέμα της σχεδιαζόμενης λειτουργίας Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στη...»

Νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Ψίνθο, ρωτήθηκε κανείς ;
«Απο χτές στη Ψίνθο διεξάγονται εργασίες στη περιοχή όπου υπάρχουν οι κεραίες αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος των καναλιών, μόνο αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μια κεραία κάποιου τηλεοπτικού καναλιού όπως κάποιος θα νόμιζε αλλά για μια νέα κεραία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ...»

Νυχτερινή μπόρα με διακοπή ρεύματος στη Ψίνθο
«Η νυχτερινή καταιγίδα που έπληξε χτες βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού της Ρόδου προκάλεσε αλλεπάλληλες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές...»

H Ψίνθος σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα
«Εν όψει Χριστουγέννων και του νέου έτους 2013 η Ψίνθος στολίστηκε και...»

Αποτελέσματα Απογραφής 2011 Μόνιμου Πληθυσμού
«Χθές (28/12/2012) αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έδωσε τα στοιχεία σχετικά με τον Μόνιμο πληθυσμό της...»

Έντονη βροχόπτωση το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2012
«Ιδιαίτερα έντονη ήταν η βροχόπτωση το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2012 στη Ψίνθο αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Ρόδου. Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα στη Ρόδο δεν προξένησε ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν...»

Παρακάτω ακολουθούν άρθρα που αναρτήθηκαν στη περιοχή «Ψινθογνωσία». Στη Ψινθογνωσία δημοσιεύονται άρθρα μόνο σχετικά με την ιστορία της Ψίνθου, τις παραδόσεις, τις ιστορίες και τα έθιμα του χωριού.

Άρθρα της Ψινθογνωσίας

Ψίνθος ορισμένα στοιχεία για το όνομα του χωριού
«Υπάρχουν δύο εκδοχές για το όνομα του χωριού “Ψίνθος”. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται απο το...»

Μια εκδοχή για το πως έλαβε το όνομα του το Φασούλι
«Το Φασούλι, η μικρή κοιλάδα της Ψίνθου με τα μεγάλα πλατάνια και τις έως πρότινος εξαιρετικές φυσικές πηγές είναι πλέον γνωστή σε...»

Ένα «έθιμο» της 28ης Οκτωβρίου που έσβησε με το χρόνο..
«Μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των Συμμάχων έναντι των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων του Άξονα η Ρόδος βρίσκεται ελεύθερη απο...»

Ιαματικό (Ματικό) Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Ψίνθου
«Λίγο έξω απο τη Ψίνθο στον δρόμο προς Αρχίπολη βρίσκεται το Ιαματικό (ή Ματικό στα Ψινθενά) ένα μικρό μοναστηράκι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα, χτισμένο τον Μεσαίωνα τον καιρό...»

Διάφορα άλλα άρθρα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο 2012, πάντα σχετικά με τη Ψίνθο..

Όταν κάποτε «χιόνισε» στη Ψίνθο !
«Μιας που σήμερα Σάββατο (1/12/12) μπήκαμε και επίσημα στον φετινό Χειμώνα και ήδη έχει αρχίσει να κάνει λίγο κρύο, ας θυμηθούμε πως ήταν κάποτε...»

Ψίνθος Στατιστικά βροχής Φθινοπώρου 2012
«Σε σύνολο 91 ημερών (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, Νοέμβρης) στη Ψίνθο είχαμε 19 ημέρες με βροχή. Ο Φθινοπωρινός μήνας με τις...»

↪ Αναρτήθηκε: 31 Δεκεμβρίου 2012 :: Αναγνώστηκε: 2108 φορές